Sajtóközlemény

2023. 03. 20.

Közösségi tér kialakítása Bajnán a

Széchenyi Plusz (2021-2027) program keretében

Bajna Község Önkormányzata sikeresen pályázott Közösségi tér kialakítása Bajnán címmel a TOP_Plusz- 1.2.1-21 kódszámú „Élhető települések” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően megújulhat a bajnai sportpálya területe.

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00054 projekt keretében 99 451 957 Ft. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi Plusz (2021-2027) program keretében.

 

A tervezett önkormányzati fejlesztés révén egy korszerű és többfunkciós közösségi térrel bővül Bajna település. Az új multifunkcionális épület és a hozzá tartozó nagyméretű fedett terasz kulturális és közösségi célokra egyaránt használható lesz.

 

Jelen projekt célja egy olyan közösségi színtér kialakítása, amely magában foglal egy épületet klubhelyiséggel, mosdókkal, fedett terasszal. Ez az épület és a mellette megépülő színpad Bajna kulturális életét teljes mértékben ki tudná szolgálni. Az itt helyben megrendezhető, színvonalas kulturális programok, közösségi rendezvények, klubok jelentős közösségépítő hatással bírnának, és a fiataloknak, de az időseknek is egyaránt tartalmas szórakozási lehetőséget kínálhatnának.

 

A fejlesztés által egy olyan közösségi helyszínt lehetne létrehozni, amely hosszú távon biztosítaná a falu kulturális programjainak befogadását. Egy olyan találkozási pont lehetne Bajnán, ahol minden korosztály számára érdekes, helyben elérhető programokat, rendezvényeket lehet szervezni. Egy ilyen multifunkciós épület, egy pezsgő kulturális élettel bíró közösségi helyszín a település teljes lakosságának megelégedésére szolgálna. A beruházással az Önkormányzat egy újabb jelentős lépést tehetne Bajna vonzó településképének kialakításához, amely segíthet a lakosság megtartásához, a falu hosszú távú fennmaradásához

 

A projekt tervezett fizikai befejezése 2024.12.31.